Bananvåffla med glass och sirap


Detta är en våffla med smak som påminner om friterad banan. Jättegod med en kula vaniljglass och lite ringlad sirap. Våfflan passar bra som efterrättsvåffla

125 gr smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten
1-2 mosad banan

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Sätt på våffeljärnet så att det är varmt och klart för gräddning när smeten är färdig.

3. Mosa bananerna

4. Vispa mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en jämn smet. Vispa ner det avsvalnade smöret, bananmoset och avsluta med att vispa ner det kalla vattnet.

5. Grädda våfflorna och servera med vaniljglass och lite ringlad sirap.

källa: Annsann.com

1 kommentar:

  1. Nu har vi testat ditt bananvåffelrecept! Bra, men nästa gång tar vi i minst en banan till!
    http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/11/bananvafflor.html

    SvaraRadera